Ne Kadar Şeker Tüketiyoruz ?

yapılan bir araştırmaya göre günlük şeker tüketimi %17 civarındadır. Bu orana meyve ve doğal şeker barındıran diğer besinler dahil değildir.

Günlük kalori alımımızın %17-%20 civarını şeker oluşturmaktadır. Bazen çikolata yediğimizde bu oran artmaktadır. Etnik yapı, gelir düzeyi ve eğitim düzeyine göre şeker alımı sınıflandırılmıştır ve işte sonuçlar.

Eğitim seviyesi ve ailenin gelir seviyesi yüksek olanlar az miktarda şeker tüketmektedirler. Doğu amerikalılar ve fakir ülkeler en az seviyede şeker tüketmektedirler. Siyahlar en fazla şekeri tüketmektedirler.

Şekeri tanımak için şu terimlere bir göz atalım

Kahverengi şeker, tatlandırıcı, şurup, fruktoz, glikoz, meyve suyu konsantresi, glukoz, yüksek fruktoz şurubu, bal, laktoz, maltoz, şeker kamışı, sukroz, saf şeker.

Şu besinlerde bolca şeker bulunur

Soft içecekler, kek, pasta, çörek, kurabiye, şekerleme, bisküvi, meyve suları, sütlü tatlılar ve sütlü ürünler, dondurma, şekerli yoğurt, şekerli süt gibi.

Şeker kamışının bünyesinde yaklaşık olarak % 12 - 16 şeker bulunur.

Şeker, yüzyıllardan beri insanların önemli gıda maddelerinden birisi olmuştur. Bu tatlandırıcıların başlıca kullanım alanları; şekerlemeler, şekerli ve unlu ürünler, dondurma, helva, reçel, marmelat, alkollü ve alkolsüz içeceklerdir.


0 commentaires:

Yorum Gönder