Tansiyon Hastalarına Sıcak Uyarısı

Yüksek tansiyon hastalarının, son derece ölümcül olan beyin kanaması riskine karşı özellikle sıcak havalarda tansiyonu yükseltecek her türlü nedenden kaçınmaları gerekiyor.

Memorial Ataşehir Hastanesi Nöroşirürji Bölümü'nden Prof. Dr. Murat İmer, hava sıcaklıklarının gün geçtikçe yükseldiğine dikkati çekerek, özellikle belirli bir yaştan sonra, tansiyon hastalarında görülen beyin kanamalarının sıcak havalarda daha da artış gösterdiğini belirtti.

Tansiyonun ani ve denetimsiz yükselmesinin beyin kanamasına neden olabildiğini kaydeden İmer, beyin kanamasına doğumsal damar değişiklikleri, pıhtılaşma bozuklukları, pıhtılaşmayı engelleyici ilaç kullanımı, bazı karaciğer hastalıkları, yüksek dozda alkol kullanımı gibi nedenlerin de yol açtığını hatırlattı.

İmer, ''Yüksek tansiyon hastaları, son derece ölümcül olan beyin kanaması riskine özellikle sıcak havalarda tansiyonu yükseltecek her türlü nedenden kaçınmalıdırlar'' görüşüne yer verdi. Tansiyonun düzenli ilaç kullanımı ve sık kontrollerle kontrol altında tutulması sonucu son yıllarda beyin dokusu içine olan kanamaların sıklığında ciddi bir düşüş sağlandığına işaret eden İmer, özellikle yüksek tansiyon hastalarına şu uyarılarda bulundu:

''Sıcak havaların tansiyon hastalarında beyin kanaması riskini artırdığı bilinmektedir. Bu nedenle özellikle yüksek tansiyonlu hastalar güneş altında uzun süre kalmamaya özen göstermeli, güneşin direk etkilerinden kendilerini korumak için baş bölgelerini koruyacak şapka ile dolaşmalıdırlar. Saat 10.00-14.00 arasında güneş altında kalmamalı, aç kalmamaya dikkat edip sağlıklı ve düzenli beslenmeye özen göstermeli, gün içerisinde artan su ihtiyacını gidermeli, aşırı şiddetli baş ağrısı durumunda dikkatli olmalıdırlar. Tansiyon hastaları ilaçlarını düzenli olarak almalı, tansiyon kontrollerini daha sık yapmalıdırlar.''


4 yorum:

  1. Merhaba Filiz hanım,
    Burada bulunan bütün sorulara cevap verdim, hiç bir soru cevapsız kalmadı...
    Sorunuzun cevabını görebilmek için bu sayfadaki cevapları okuyunuz.
    http://sifalibitkilertedavi.blogspot.com/2010/05/safra-kesesi-tasi-ve-camuru-nasil.html?commentPage=2

    200 Yorumdan fazla olursa, "en yeni" veya "en eski" yorumlar tuşuyla o sayfaya gitmeniz lazım.

    SİZE ÖNCEDEN YAZDIĞIM BİR CEVABI TEKRAR YAYINLIYORUM...

    "KÜRE İLK BAŞTA SAAT 14.00 TE BAŞLANACAĞI YAZIYOR, SIRAYLA AKŞAMA KADAR OLAN AŞAMALAR ANLATILMIŞ AMA İKİNCİ AŞAMADA DA EVVELSİ SABAH DİYE BAŞLAMIŞ ONU ANLAYAMDIM "

    Kür 2 gün sürüyor, ilk gün 14.00'te başlıyor, ve 2.gün saat 10:00'da bitiyor.
    İlk gün saat 22.00'de zeytinyağı ve limon suyu karışımını içtikten sonra yatıp, evvelsi gün sabah 6.00'da kalkıp magnezyum sülfat'ı içmeniz lazım.

    "SU YERİNE ELMA SUYU KARIŞTIRILABİLİRMİ MAGNEZYUM SÜLFATA"
    Evet, isterseniz karıştırabilirsiniz.

    "BENİMDE 2 HAFTA EVVEL SAFRAKESESESİNDE EN BÜYÜĞÜ 9 MM.OLAN ÇOK SAYIDA TAŞ TESPİT EDİLDİ VE KESİN AMELİYAT DEDİ DOKTOR. BEN DE BU KÜRÜ DENEYEBİLİRMİYİM TAŞIN KANALI TIKAMA İHTİMALİ OLURMU"

    Eğer en büyük taşınız 9mm ise, çok büyük bir taş değil, tıkanma riski düşük (ama tıkanma riski hep var, hiç bir zaman risk yok diyemeyiz)
    Deneme veya denememe kararı size ait...

    Ama unutmayın, bu kürü başladıktan sonra, 2 haftada bir tekrarlanmalı, ve toplam 6 kez denenmeli.

    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    "Size daha öncede mesaj atmistim ama maalesef cevap alamadim, mesajimi aynen kopyaliyorum, eger yanitölarsaniz cok sevinirim..."
    Ben size daha önceden cevap verdim...

    Cevapları görebilmek için yorum yaz bölgesinin sağ tarafında Yeni› En yeni» linkleri var, oraya tıklayarak en yeni ve en eski mesajları görebilirsiniz...
    Size 22 Mart 2011 08:46'da cevap verdim, dikkatlice bakın.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    "eşim multp myelom hastası suan prednol alıyoruz ve safra kesesinde hareketli 3 ve 5 ml taşlar gözüktü.cerrahi müdahele yapılması imkansız ama ağrılarımız var bu kürün bi sakıncası yan etkisi olurmu?"

    Malesef size pek detaylı bir bilgi veremiyeceğim...

    Bildiğim kadarıyla bu kürün bir yan etkisi yok, ama eşiniz prednol içtiğinde greyfurt suyunu içmemeli, çünkü bazı ilaçların etkisini fazlalaştırabilir veya tam tersine azaltabilir.
    Greyfurt yerine limon suyu kullanabilirsiniz.

    Geçmiş olsun, ALLAH acil şifa versin.

    YanıtlaSil