Bazı kişilerin vücut dirençleri, çeşitli yiyeceklere, çiçek tozlarına, elbiselere, halılara, parfümlere, plastik eşyalara, dar elbiselere, sıcak ya da soğuk havaya ve hayvan tüylerine karşı duyarlıdır.
Alerjik durumlar,genellikle psikolojiktir ya da yanlış beslenmeden kaynaklanabilir. Özellikle son yıllarda hazır gıdaların, boyalı katkı maddeleri içeren yiyeceklerin, beyaz un ve şekerin aşırı miktarlarda tüketilmesi alerjik reaksiyonları artırdı. Her türlü alerjide karaciğerin temizlenmesi ve toksinlerin atılması çok önemlidir.
Yeterli miktarda C vitamini almak çok önemlidir. Alerjik belirtiler görülen kişinin, vücut direncini azaltan pastırma, sucuk, konserve, et ve balıklar, kavun, çilek gibi gıdaları tüketmekten kaçınması gerekir.
Alerjiye karşı pratik bitkisel çözümler
Alerjisi olan kişilerin,
- şahtere,
- ısırgan,
- sinirli ot
- zerdeçal,
- aloe-vera,
- yulaf ezmesi,
- maydanoz,
- sarımsak,
- soğan,
- buğday çimi,
- taze bezelye,
- soya fasulyesi,
- badem, fındık,
- muşmula,
- atkuyruğu
gibi besinleri bol bol tüketmesi yararlıdır.
Günde 2-3 bardak ısırganotu çayı, öğün aralarında içine tatlandırıcı madde konmadan içilmelidir. Alerjiyi, oluşturan sebebe göre tedavi etmek en doğrusu olan yoldur.
Alerjik durumlar,genellikle psikolojiktir ya da yanlış beslenmeden kaynaklanabilir. Özellikle son yıllarda hazır gıdaların, boyalı katkı maddeleri içeren yiyeceklerin, beyaz un ve şekerin aşırı miktarlarda tüketilmesi alerjik reaksiyonları artırdı. Her türlü alerjide karaciğerin temizlenmesi ve toksinlerin atılması çok önemlidir.
Yeterli miktarda C vitamini almak çok önemlidir. Alerjik belirtiler görülen kişinin, vücut direncini azaltan pastırma, sucuk, konserve, et ve balıklar, kavun, çilek gibi gıdaları tüketmekten kaçınması gerekir.
Alerjiye karşı pratik bitkisel çözümler
Alerjisi olan kişilerin,
- şahtere,
- ısırgan,
- sinirli ot
- zerdeçal,
- aloe-vera,
- yulaf ezmesi,
- maydanoz,
- sarımsak,
- soğan,
- buğday çimi,
- taze bezelye,
- soya fasulyesi,
- badem, fındık,
- muşmula,
- atkuyruğu
gibi besinleri bol bol tüketmesi yararlıdır.
Günde 2-3 bardak ısırganotu çayı, öğün aralarında içine tatlandırıcı madde konmadan içilmelidir. Alerjiyi, oluşturan sebebe göre tedavi etmek en doğrusu olan yoldur.
hocam verdiğiniz bilgilerden dolayı Allah razı olsun sizden
YanıtlaSilVücudumuzun yediğimiz bazı gıdalara, maddelere, hava şartlarına, bitki polenlerine karşı gösterdiği aşırı duyarlılık. ruhsal problemler de alerjiye neden olabilirmiş. Bu tanım hemen hemen her sitede geçiyor ancak benim sorunum birazcık farklı ve kullandığım ilaçlar fayda sağlamıyor. Birazcık bitkisel ürünler kullanmam gerektiğini düşünüyorum arkadaşlar. Sizler alerji için kullandığınız otlar varmı? Varsa paylaşırmısınız? Ben ısırgan otu duydum ancak en çok bitkisel tarifi aşağıdaki sitede buldum. Sizede fayda sağlaması için paylaşıyorum. Farklı fikirleri olanlar burda paylaşırsa hem bana hemde bu sıkıntısı olan herkese yardımcı olmuş olur. Geçmiş olsun şimdiden...
YanıtlaSilhttp://www.bitkiselkitap.com/a-dan-d-ye/alerji.html