MEME KİSTİ-FİBROKİST-FİBROADENOM İÇİN İBRAHİM SARÇOĞLUDAN BROKOLİ KÜRÜ

meme kisti


Hemen hemen her iki kadından birinin göğsünde Fibroadenom (Fibrokist)Brokoli Kürü oluşabilmektedir. Bu fibrokistlere karşı 21 günlük mükemmel bir tamamlayıcı tedavi yöntemidir.

Hazırlanışı: Kaynamakta olan yarım litre suya 200 gr taze brokoliyi atın ve 5 dakika haşlayın. 5 dakika tamamlanınca ocaktan indirinve ılıdığında süzünüz.

Uygulama: Elde edilen brokoli suyunun yarısını sabah diğer yarısını da öğle yemeğinden 20 dakika önce için. Haşlanmış brokoli parçalarını tüketmenize gerek yoktur.

Göğüs ağrılarınızın ve fibrokistlerin yavaş yavaş yok olduğunu görebilirsiniz. Ancak Brokoli kürü uyguluyorum diye kesinlikle hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz. Gerekirse 21 günlük bu kürü bir hafta aradan sonra tekrarlayabilirsiniz.

Dikkat 1: Hormonlu ve transgen tohumdan elde edilen brokoliyi bu amaçla kullanmayınız. Satın alacağınız brokolinin taze ve diri olmasına dikkat ediniz. Sararmış olan brokoliyi satın almayınız. İhtiyacınız olan yirmibir günlük brokoliyi 200-250 gramlık porsiyonlar halinde derin dondurunuzda saklayabilirsiniz.

Derin dondurucuda sakladığınız brokoli altı ay boyunca etkin özelliğinden hiçbir şey kaybetmez. Kürü uygulayacağınız yirmibir gün boyunca uzun ara vermemeniz gerekir. Bu nedenle ihtiyacınız olan yirmibir günlük brokoli miktarını stoklamanızı öneririm.

Dikkat 2: Bu kürü uygularken, kahve, çikolata, ceviz (tazesi veya kurusu), portakal ve portakal suyu, taze beyaz üzüm tüketilmemelidir.

Dikkat-3: Göğüste teşhis edilen Fibroadenom "solid kitle" olarak tanımlanmış ise, brokoli kürü göğüste bulunan solid-kitle üzerinde etkili değildir. Göğüsteki fibrokistlere karşı etkilidir. Yani, kist olarak tanımlanmış olması gerekir.

Eğer, hekiminiz göğüsteki fibroadenom'u kist veya kistik yapı olarak tanımlamış ise, bu taktirde brokoli kürünü uygulayabilirsiniz.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu




4 yorum:

  1. bende her gün ağrı cekiyorum hemde 1 sene eğer bu kürü yaparsam kurtulcam ama doktora gitmeyide ihmal etmıcem

    YanıtlaSil
  2. tek taraftan bir defa ameliyat oldum. 3 nodül çıktı ve fibroadenom olduğu tespit edildi. ameliyat olalı 18 ay oldu ve kontrole gittiğimde her iki tarafta da olmak üzere, en büyüğü 1.8cm olan farklı büyüklüklerde nodüller olduğu tespit edildi. bir daha ameliyat olmak istemiyorum ve bunun cerrahi müdahale dışında çözümünün olmaması beni yıkıyor. çünkü fibroadenomların tekrar etme riski sürekli var. yukarda okuduğum kadarıyla brokoli kürünün solid kitle üzerinde etkisi yok (sanırım bu kitleleştiği kesinleşen kısımlar için söylenmiş).tedbir amacıyla hemen bu küre başlayacağım ama ne yapacağımı bilmiyorum ve en azından bu kürün kitlelerdeki büyümeyi durdurmasını diliyorum. sürekli cerrahi müdahale fikri beni gerçekten çok yıpratıyor

    YanıtlaSil
  3. TİP 1 : Yağ dokusundan zengin parankim yapısı (glandüler doku<%25)
    TİP 2 : Saçılmış fibroglandüler dansiteler ( glandüler doku <%25-50)
    TİP 3 : heterojen dens meme yapısı ( dlangüler doku yaklaşık %51-75)
    TİP 4 : Çok dens meme yapısı ( glandüler doku >%75)


    sonuçlarını doktora gösteremedim.Bilgileriniz bekliyorum,teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    "TİP 1 : Yağ dokusundan....sonuçlarını doktora gösteremedim.Bilgileriniz bekliyorum"

    Öncelikle doktor olmadığımı hatırlatmak istiyorum, bu sitede bulunan bilgiler paylaşma amacı ile sunulmuştur...

    Sonuçlara gelince:
    Mamografi raporunda hangi tipe girdiğiniz yazılıyormu? yazılması lazım...

    TİP 1 : Yağ dokusundan zengin parankim yapısı (glandüler doku<%25)--Normal mamografi bulguları

    TİP 2 : Saçılmış fibroglandüler dansiteler ( glandüler doku <%25-50)--Benign mamografi bulguları

    TİP 3 : heterojen dens meme yapısı ( glangüler doku yaklaşık %51-75)--Muhtemelen benign mamografi bulguları

    TİP 4 : Çok dens meme yapısı ( glandüler doku >%75)--Malignite açısından şüpheli mamografi bulguları

    Anladığım kadarıyla glandüler doku arttıkca, mamografik duyarlık düşüyor ve tüm lezyonlar görünmüyor, bu sebepten dolayı, Tip 3 ve 4'te USG ile de değerlendirilmesi önerilir.

    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil