Alzheimer Hastalarına Yararlı Besinler

Her bitkinin kökleri kendine özgü bir yapıya sahiptir. Köklerin içerdiği bazı maddeler, o bitkinin yapraklarının, saplarının ve hatta çiçeklerinin içerdiği etkin maddeleri bulmamızda anahtar vazifesi görür.

Havucun köklerinde asetilkolin maddesi bulunmaktadır. Asetilkolin beyin hücrelerinde bulunan bir maddedir. Bu maddeye nöro aktarıcı da denilmektedir.

Asetilkolin seviyesinin, Alzheimer hastalarında düşük olduğu bir çok klinik deneyler ile ortaya konmuştur. Havuç, sinir sistemi ile ilgili olarak doğrudan etkili bir çok değişik etkin madde içermektedir.

Özellikle seksüel hormonlar doğrudan sinir sisteminin kontrolünde olan hormonlardır. İleri yaşlarda algılama gücü giderek zayıflar. TSHS kürü (taze sıkılmış havuç suyu) aynı zamanda algılama gücünü mükemmel bir şekilde artırır.

TSHS kürünü uygulayanlar aynı zamanda da algılama güçlerinin artığını hissedebileceklerdir. Alzheimer hastalığına karşı taze sıkılmış havuç suyu kürünün önleyici etkisi çok çok yüksektir. TSHS, Alzheimer hastalığına karşı çok yönlü olarak etkisini gösterir.

Önleyici gücünün arkasında yatan etkenlerden bir tanesi frataxin proteininin artışını sağlamasıdır. Başlangıç aşamasındaki bir Alzheimer hastasının TSHS kürü ile tamamen sağlığına kavuşması mümkündür.





1 yorum:

  1. Hastalığın her basamağını int. sürekli takip ediyorum. Tüm yayınlar yazılar hatta makaleleri inceliyorum.Teşhis konulduğu günden beri havuç suyuna başladık umarım etkili olur.

    YanıtlaSil