GENÇ GÖRÜNMEK VE GENÇ KALMAK-Mehmet ÖZ

Genç kalmak çok zor değil!

Prof.Dr. Mehmet ÖZ Vücudunuzun saatini geri çevirmek istiyorsanız, güç ellerinizde! Bu gerçeği araştırmalar da kanıtladı. Orta yaşlı bir kişinin sahip olduğu dört alışkanlık, onu 14 yaş gençleştirmeye denk geliyor. Bu da 50 yaşındaki bir kişinin vücut yaşının aslında 36 olabileceğini gösteriyor. İşte bunun için uygulamanız gereken kolay stratejiler:

Hareket edin: Evet bunu her zaman söylüyoruz ama her hafta antiaging'e yardımcı olabilmesi için üç fiziksel aktiviteyi düzenli olarak yapmalısınız. Bu üç fiziksel aktivite şunlar; yürümek, güç egzersizleri (ağırlık kullanarak), yüzme, bisiklet, aerobik, jogging gibi kalp ritmini hızlandıran egzersizler.

SİGARAYA HAYIR
Sebze ve meyve yiyin: Her öğünde renkleri sayın. Öğünlerinizde en az üç renk olmalıdır. Ama beyaz ve kahverengiyi bu üç renge dahil etmeyin. Domatesin kırmızısı, limonun sarısı ya da marulun yeşilini tercih edin.

Alkol konusunda dikkatli davranın: Alkolü bilinçli bir şekilde tüketmek, kalp damarlarınızı üç yıl gençleştirir. Ancak, ailesinde göğüs kanseri vakası olan kadınlara içkiyi kesinlikle önermiyoruz. Ayrıca ailesinde uyuşturucu ve alkol bağımlılığı olanların da alkolden uzak durması gerer. Kadınlar için günde bir, erkekler içinse bir veya iki kadeh içki yeterlidir.

Kötü alışkanlık yok: Siz içmeseniz bile etrafınızda içilen sigaralar size çok zarar verir. Sigara içilen bir ortama girdiğinizde ve bir saat kaldığınızda siz de en az dört tane sigara içmiş gibi olursunuz. Sigara içen birisi, sigarayı bıraktıktan beş yıl sonra, sigara içilen sekiz yılın yedi yılını geri kazanmış olur.

DUYGULARINI YAZAN MUTLULUĞU YAKALAR
Kalem, botoks'tan daha güçlü bir etkiye sahip olabilir mi? Eğer ilişkiniz hakkında yazmak istiyorsanız, evet olabilir. Haftada üç veya dört gün 20 dakika boyunca ilişkileri hakkındaki derin düşüncelerini yazan çiftlerin; sadece günlük aktivitelerini yazan kişilere oranla aylar sonra bile ilişkilerinin sürdüğü saptanmıştır.

ÖZGÜR HİSSETTİRİR
Ayrıca ilişkileri hakkında yazan kişilerin diğerlerine oranla yazdıklarında çok daha pozitif kelimelere yer verdikleri saptanmıştır. Peki tüm bunlar sizin nasıl iyi görünmenizi sağlar?
Birine bağlılık hissetmek, mutluluğun anahtar noktasıdır. Mutluluk sizin kendinizi daha sağlıklı hissetmenizi sağlar ve bu sayede mutlu ve özgür hissedersiniz. Bu size güven katar ve kendinizi güzel hissedersiniz.

STRESİ AZALTIYOR
Sevgi her zaman insanı en çok tetikleyen duygudur. Söz konusu ilişkiler olduğunda da sevgi kadar kalem ve kağıda da ihtiyaç duyarsınız. Duygularınız hakkında yazmak sizin hayatınızın diğer alanlarında da açıklığa kavuşmanızı sağlar.

Kariyeriniz, aileniz, geleceğe dair planlarınız veya ne isterseniz onu yazın. Ya da bir öğretmeninize veya kardeşinize bir teşekkür mektubu yazın. Önemli konuların üzerine odaklanmanız daha az strese girip sizin daha olumlu hissetmenizi sağlayacaktır.

ŞEKER DÜŞÜRMEK İÇİN TARÇIN
Tarçın; yumurtalı ekmeğin üstüne, elmalı turtanın ve yulaf ezmesinin içine çok yakışır. Ve kan şekerinize de iyi gelebilir. Yapılan bir araştırmada, bir aydan biraz daha fazla süre boyunca günde yarım çay kaşığı tarçın alan kişilerin kan şekerleri seviyelerinin daha iyi olduğu görülmüş.

YARIM ÇAY KAŞIĞI
Siz'e günde yarım çay kaşığı tarçın yemenizi öneririz. Tarçını, şu şekillerde tüketebilirsiniz:
Elma ve haşlanmış armut dilimlerinin üstüne serpin.
Bir tarçın çubuğunu çayınıza, sıcak çikolatanıza veya sıcak soya sütüne koyun.
Keklerin ve tam tahıl ekmeğinden yapılmış tostların üzerine bol bol serpin.
Masada tuz ve karabiberliğin yanına bir de tarçın kabı koyun ve yemeklere tuz gibi ekleyin.


0 commentaires:

Yorum Gönder