Saç Dökülmesine ne iyi Gelir-Hangi bitki iyi gelir

Saç Dökülmesine ne iyi Gelir-Hangi bitki iyi gelir

Özellikle erkeklerde görülen ve genetik olduğu düşünülen doğal saç dökülmelerine yönelik, piyasada satışa sunulmuş olan pek çok ilaç görebilirsiniz. Ancak ne kadar iddialı olursa olsun bu ilaç ve serum benzeri ürünlerin sözünü ettikleri mucizevi sonucu alanlar nedense hep yalnızca o reklamlardaki kişilerdir de, gerçek hayatta pek karşımıza çıkmazlar. ‘Saçlarınız neden dökülüyor?‘ sorusunun cevabı bu noktada oldukça önemlidir. İlk önce bir doktora danışmak ve saçlarınız için nasıl bir yol izlemenin uygun olacağını sormak önemlidir. Yoksa kendi kendinize bitkilerden ya da ilaçlardan mucizevi etkiler beklemek size zaman ve para kaybettirebilir.

Prosiyanidin İçeren Bitkiler

Prosiyanidinler olarak bilinen ve pek çok bitkide bulunan antioksidan özellikteki bileşiklerin saçın yeniden çıkmasında etkili olduğunu sıkça duyuyoruz. Bu madde antioksidan özelliğiyle saç köklerine zarar veren serbest radikalleri engeller. Sağlıklı saç köklerine sahip olmak saç dökülmesinin önüne geçmekte önemli bir adımıdır. Prosiyanidinler dinlenmeye çekilen saç köklerini canlandırır ve yeniden saç üretimine geçmelerini sağlar. Japonya’da bu konuda yapılan araştırmaların olumlu sonuç verdiği bilinmektedir.

Prosiyanidin içeren bitkilerden bazıları şunlarıdr:

elma
arpa
üzüm çekirdeği
kakao
yaban mersini
yeşil çay
kuşburnu
Beslenmenizde bu bitkilere yer vermeniz, hatta bolca sebze meyve tüketmeniz tüm vücuda olduğu gibi saçlarınıza da faydalı olacaktır. Ayrıca piyasada bu bitkileri içeren, bitki özlü tonik ya da benzeri saç bakım ürünleri de bulabilirsiniz.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Bitkiler

Biberiye: Biberiye asırlardır saç dökülmesine karşı tavsiye edilen, bu konudaki geçmişi çok eskilere dayanan bitkilerden biridir. Günümüzde de bu popülerliğini sürdürdüğünü söylemek yanlış olmaz. Biberiye kafa derisine dışarıdan uygulandığında saç köklerini canlandırarak, saçların gürleşmesinde etkili olabilir.

Biberiye ayrıca içerdiği antioksidan, antibiyotik ve iltihap önleyici özelliklerdeki ‘rozmarinik asit’ maddesi sayesinde saç köklerini vücutta üretilen ve saça zarar veren çeşitli kimyasallardan da korur. Üstelik saç derisinin dezenfekte olmasına da yardımcı olur. Hem cilt hem de sindirim sistemi tarafından emilmesi kolay olan bu madde sayesinde, bir fincan biberiye çayı içmek bile saçınıza faydalı olabilir.

3-4 damla biberiye yağını bir yemek kaşığı zeytin yağı ya da badem yağı ile karıştırıp, bu karışımı masaj yaparak saç ve saç derinize uygulayabilirsiniz. Bir saat kadar yağı saçınızda beklettikten sonra saçınızı her zamanki gibi şampuanlayıp yıkayabilirsiniz.

Aloe Vera: Aloe veranın saç derisine pek çok faydası vardır. Saç derisi sağlığı iyileştikçe saçın da dayanıklılığı artar ve yıpranmaya bağlı dökülmeler azalır. Cildi yatıştıran, saçın pH dengesini sağlayan ve saçtaki nemi hapseden aloe vera saça sağlık kazandıran, saç dökülmesini azaltan ve yeni saçların çıkmasını teşvik eden bir bitkidir. Faydalarını test etmek üzere saç derinize aloe vera jeliyle masaj yapabilir, piyasada satılan aloe veralı saç bakım ürünlerden edinebilir ya da aloe vera çayı içebilirsiniz.

Çörek Otu Yağı: Ülkemizde pek çok bölgede yetişen çörek otunun sağlığa yararlarını saymaya kalktığımızda bunun oldukça uzun bir liste olacağını söyleyebiliriz. Mucizevi bitkiler arasında sayılan çörek otu Beta karoten, A, B1, B2, B6, E, C vitaminleri gibi saç için oldukça önemli bileşikleri içerir. İşte bu nedenle çörek otu yağının saç köklerini canlandırması, güçlendirmesi ve saçı beslemesi yalnızca bir söylentiden ibaret değildir. Çörek otu yağı ile saç diplerine masaj yapabilir ya da çörek otunu yemeklere katarak beslenme yoluyla faydalarından yararlanabilirsiniz.

Isırgan Otu: Isırgan otunun saç dökülmesini önlediğine ve saçların yeniden çıkmasına yardımcı olduğuna dair pek çok kaynak karşımıza çıkmaktadır. Her ne kadar klinik deneylerin sonucunda ısırgan otunun saç dökülmesine çare olduğunu ispatlamak mümkün olmamışsa da, zengin içeriğiyle ısırgan otunun saç ve saç köklerine iyi geldiği düşünülmektedir. A vitamini, C vitamini, demir ve kalsiyum gibi içerdiği besleyici vitamin ve mineraller sayesinde ısırgan otu, vücudun pek çok derdine çare olduğu gibi, saç sağlığında da işe yarayabilir. Isırgan otu saç köklerini canlandırarak saça parlaklık verir, saçı güçlendirir. Bir başka faydası da kepek sorununu ortadan kaldırmasıdır.

Nane Yağı: Nane yapraklarından elde edilen nane yağının pek çok faydası vardır. Saç köklerini güçlendirmek de bu faydalardan biridir. Nane, daha çok nefesimizde hissettiğimiz ferahlatıcı etkisiyle, saç derisini ve saç köklerini rahatlatarak saçın gürleşmesine yardımcı olur. Nane yağı saça uygulanırken tek başına kullanılmamalı badem yağı ya da zeytinyağı gibi taşıyıcı yağlardan biriyle veya şampuanla inceltilerek saç derisine uygulanmalıdır. Hoş kokusu, saça verdiği parlaklık ve kepek önleyici özelliği, nanenin saçlarımıza diğer katkılarıdır.


0 commentaires:

Yorum Gönder