Yediklerimizi kanserojen hale getirmemek için neler yapmalıyız? Mutfakta dikkat etmemiz gerekenler nelerdir?
CEVAP:
- Kuru ve taneli besinleri alırken kırık, nemli olmamasına, ürünlerin içinde küflenme, böceklenme, taş, toprak gibi yabancı cisimlerin bulunmamasına dikkat edin.
- Az işlenmiş ve doğal ürünleri satın alın,
- Organik ürünleri tercih edin.
- Yiyeceklerin hidrojenize yağ (margarin) içermemesine özen gösterin.
- Kızartma yağını saklamayın, 1 kere kullandıktan sonra atın. Haftada 1 defadan fazla kızartma tüketmeyin.
- Sebzeleri yağda kızartmak ya da yüksek ısıda uzun süre kaynatmak yerine buharda pişirin. Sebze ve meyveleri kaynar suya atın ve mümkün olduğunca az su kullanın. Pişirme suyunu dökmeyin.
Eti farım saatten uzun ızgara yapmayın
- Eti yarım saatten fazla ızgara yaparsanız ya da 5 dakikadan fazla yağda kızartırsanız kanserojen maddeler oluşabilir. Bu nedenle eti uzun süre pişirmekten kaçının. Etlerin üzerindeki yanmış kısımları temizleyin.
- Et yediğinizde mutlaka salata veya sebze tüketmeye çalışın.
- Vitamin kaybını önlemek için sebzeleri suda bekletmeden önce yıkayıp sonra doğrayın. Taze meyveler: kestikten sonra bekletmeden tüketin.
- Kuru fasulye, nohut, mercimek gibi besinlerin pişme süresini kısaltmak için bir gece önceden suda ıslatın. Islama suyunu dökebilirsiniz ancak vitamin kaybına karşı haşlama suyunu dökmeyin.
- Ispanak, semizotu gibi sebzelerin önce kök kısmını pişirin daha sonra yapraklarını ekleyin,
- Yemeklere koyduğunuz yağı yakmamaya çalışın.
- Taze sebzelerle yemek hazırlarken domates ve salçayı pişmeye yakın ekleyin. Çünkü asit içeren salça ve domates yemeğin pişme süresini uzatır.
- A ve C vitaminleri ve renk kaybını önlemek için salataya sirke, limon soslarını servisten hemen önce ekleyin.
- C vitamini değerinin kaybolmaması için sıkılmış meyve sularını buzdolabında bekletmeyin, hemen tüketin.
- Çiğ et, tavuk veya balık sularının diğer besinlerle temas etmesini önleyin. Etlerde kullandığınız kesme tahtası, bıçak gibi gereçleri ayrı tutun.
- Deniz ürünlerini güvenilir yerlerden alın. Uygun şekilde dondurulmuş, iyi soğutulmuş ve temiz kasalara konulmuş olmasına dikkat edin.
- Makarnayı suyunu çektirerek pişirin
- Yumurtayı yıkamayın, buzdolabında kuru şekilde muhafaza edin. Yumurtayı 10 dakikadan uzun süre pişirmeyin.
- Çiğ sütten yapılmış peynir ve çiğ yumurta tüketmeyin.
- Tahılları ve kuru baklagilleri kuru yerlerde saklayın, küfler kansere neden olabilecek toksik maddeler üretir. Son kullanma tarihi geçen besinleri yemeyin, küflü besinleri çöpe atın,
- İçeriğindeki B vitaminlerini kaybetmemesi için makarna ve erişteyi suyunu çektirerek pişirin. Pirinç, un, şehriye gibi tahılları yağda kavurmaktan kaçının. Aksi taktirde hem besin kaybına hem de zararlı madde oluşumuna neden olursunuz.
- Kimyasal koruyuculu hazır yiyecekler yerine doğal besinlerle beslenin. Sucuk, salam gibi katkı maddesi kullanılan gıdaların tüketimini azaltın.
- Günlük tuz tüketimini 5-6 gramla sınırlayın. Turşu ve salamura gibi fazla tuzlu yiyecekleri az tüketin.
- Derin dondurucudan çıkartıp çözdürdüğünüz yiyecekleri bir daha dondurmayın.
- Besin değerleri yüksek ve fiyatları ucuz olduğu için meyve ve sebzeleri mevsiminde satın alın. Turfanda sebze ve meyveleri çok fazla tercih etmeyin.
- Çok sıcak, koyu kahve ve çaydan uzak durun.
- Filizlenmiş patates ve soğandan uzak durun. Bütün gıdaları ölçülü alıp çabuk tüketin. Çünkü bayatlayan meyve ve sebzelerin içinde kansere yol açan toksik maddeler oluşabilir.
- Mutfağınızdaki halıyı zeytinyağlı sabun ve sirkeyle silin. Yemek yediğiniz masayı deterjanla temizlemeyin. Mutfağınızı havalandırmayı ihmal etmeyin.
Çizilmiş ve eskimiş teflonları çöpe atın
- Çizilmiş ve eskimiş teflon tavaları çöpe atın. Buradaki zararılı metalik madde özellikle salça, domates gibi asidik besinlere geçerek vücutta birikebilir. Uzun vadede bu madde kansere yol açabilir. Alüminyum, plastik kaplar yerine cam ve çelik olanları tercih edin. Kalaylanmamış bakır kullanmayın. (Beyin tümörü hastaları bakırdan tamamen uzak durmalı.)
- Yemeklerinizi mikrodalga fırında 1 defadan fazla ısıtmayın.
- Tarım ilaçlarının kalıntıları pişirilerek yok edilmez. Bu nedenle 3 litre suya 9 çorba kaşığı sirke koyun. Meyve ve sebzelerinizi
bu suda yarım saat bekletin. Lahana, kıvırcık salata gibi yapraklı sebzelerin dışındaki 2-3 yaprağı çöpe atın.
- Tütsülenmiş gıdaları mutfağınıza sokmayın.
- Salça, turşu, yoğurt gibi besinleri boyalı plastiklerde, deterjan kaplarında saklamayın.
- Mutfağınızda gökkuşağının 7 rengini içeren meyve ve sebze bulundurun.
- Cips, bisküvi, çikolata veya şeker yerine domates, elma, salatalık, kuru erik, 3-4 adet badem veya ceviz, yoğurt yemeye çalışın.
Prof. Dr. Erkan TOPUZ
İst.Ünv.Onkoloji Enst.Müd.
SAFRA KESESİ-KARACİĞER TEMİZLEME |
BİTKİSEL DOĞAL TEDAVİ |
Adet-Regl görmeme
Aft-Doğal tedavi
Akne-Sivilce doğal tedavi
Artrit-Artroz bitkisel tedavi
Cilt lekeleri-Yaşlılık lekeleri-bitkisel çözüm
Egzema doğal tedavi
Erkeklerde iktidarsızlık-cinsel yorgunluk-bitkisel tedavi
İştahsızlık-Doğal bitkisel tedavi
Kırışıklıklar için Bitkisel tedavi
Kolesterol düşüren bitkisel doğal tedavi
Kulak Çınlaması bitkisel tedavi
Prostat iltihabı enfeksiyonu-prostatit için bitkisel tedavi
Vitiligo bitkisel tedavi
Yağları eritmek için bitkisel çözüm
CİLT SORUNLARI İÇİN DOĞAL TEDAVİ |
Son yorumlar
Blog Arşivi
-
▼
2010
(506)
-
▼
Mayıs
(315)
- DOĞAL MASKE-CILT BAKIMI
- YAĞLI CİLTLER İÇİN ELMA MASKESİ
- CILT LEKELERI-MELAZMA TEDAVİSİ
- SAÇ BAKIMI KÜRÜ-EBRU ŞALLI
- CILT MASKESI-ÇİÇEK MASKESİ
- Yüzdeki Kırmızı Lekeler ve İltihaplar
- ERKEK CİLT BAKIMI VE KÜRLER
- AKNE TEDAVİSİNE ALTERNATİF YAKLAŞIMLAR
- TÜY ALMA YÖNTEMLERİ
- LİFTİNG'DE YENİ DÖNEM
- BALLA GELEN DOĞAL GÜZELLİK
- Uykuda güzelleşmenin sırları
- Yumurta beyazı ile natürel cilt bakımı
- LED LAZERLE BÖLGESEL ZAYIFLAMA
- Kalp Hastalıklarından Korunma Önerileri-Bingür SÖNMEZ
- DAMAR SERTLİĞİNE KARŞI-Bingür SÖNMEZ
- KALP HASTALARI NASIL ORUÇ TUTMALI-Bingür SÖNMEZ
- KALP YETMEZLİĞİNİN BELİRTİLERİ VE ÖNLEMLER-Bingür ...
- Yumurta iktidarsızlıkta da etkili-Bingür SÖNMEZ
- KALBİNİZ İÇİN-Bingür SÖNMEZ
- DOYMUŞ YAĞLAR DOYMAYA ENGEL-Mehmet ÖZ
- BELİNİZİ İNCELTME SIRLARI-Mehmet ÖZ
- GENCLİK İKSİRİ-Mehmet ÖZ
- BEL ÖLCÜSÜ-Mehmet ÖZ
- Dr. Mehmet ÖZ'den Gençleşmenin 12 FORMÜLÜ
- SAĞLIKLI BEYİN İÇİN-Mehmet ÖZ
- KANSER FİLMLERİ ZARARLI MI-Mehmet ÖZ
- MANGALIN ZARARLARI-Mehmet ÖZ
- TİROİD HASTALIĞI-Mehmet ÖZ
- KALP SAĞLIĞI İÇİN 5 ÖNERİ-Mehmet ÖZ
- Ev yapımı ketçap çok sağlıklı-Mehmet ÖZ
- GENÇ GÖRÜNMEK VE GENÇ KALMAK-Mehmet ÖZ
- DOĞRU BESLENME ÖNERİLERİ-Mehmet ÖZ
- YOĞURT İLE GÜLÜMSEYİN-Mehmet ÖZ
- Acai Bitkisinin Sırrı Nedir-Mehmet ÖZ
- Yorgunluk ve bitkinlik arasında ne fark var-Mehmet ÖZ
- Kalp krizini mide yanmasından ayırmak-Mehmet ÖZ
- İKİ HAFTA DİYETİ-Mehmet ÖZ
- KANSER RİSK FAKTÖRLERİ-Mehmet ÖZ
- Çölyak Hastalığı Nedir-Nasıl Tedavi Edilir-Mehmet ÖZ
- Çok Yemek Yemenin Sebepleri ve Başa Çıkma Yolları
- Gıdaların Kalori Düzeyleri - Yiyecek Önerileri
- Kolesterol Tedavisi ve Kolesterol Diyeti
- Selenyum İçeren Gıdalar ve Kalp Hastalığı
- Kandaki Şeker Seviyesi ve Kontrol Yöntemleri
- Diyette Yumurtanın Önemi - Yumurta Diyette Neden E...
- SAĞLIK İÇİN 12 MUCİZE BESİN
- Lahana Çorbası Diyeti
- Radyoaktif Maddeler ve Sağlığa Zararları
- Sağlıklı Yaşam İçin 501 Öneri
- Alzheimer Hastalarına Yararlı Besinler
- Vejeteryanlar İçin Yiyecek Önerileri
- Bitter Çikolata İle Stresi Yenin
- Soğuk Algınlığı ve Gribe Karşı Koruyan 5 Besin
- Proteinlerin Hayatımızdaki Yeri ve Önemi
- Ne Kadar Şeker Tüketiyoruz ?
- Sultanın közlenmiş biber salatası Tarifi
- Handenin bahar salatası Tarifi
- Handenin özel ezme salatası Tarifi
- Kozmik Maranki salatası Tarifi
- Şehriye salatası Tarifi
- Tulum peynirli roka salatası Tarifi
- Gdo Nedir -Hangi Ürünlerde Vardır
- Alerji Yapan Yiyecekler Nelerdir-Hangi Besinler Da...
- Gaz ağrısı bazen doğum sancısı gibidir- Gaz Sancıları
- Gebelik Döneminde faydalı Besinlerin Önemi
- Haftada 3 Kilo Ver
- Seçilmiş Etkili Özel Diyet Yemek Tarifler
- Kilo Aldıran Diyet !
- Glisemik indeks nedir? - Glisemik indeksi yüksek g...
- Cinsel Gücünüzü Artırma-Osman MÜFTÜOĞLU
- DOĞRU TARTILMAK-Osman MÜFTÜOĞLU
- KİLO ALMADAN SİGARAYI BIRAK-Osman MÜFTÜOĞLU
- KADINDA GÖBEK-Osman MÜFTÜOĞLU
- Yaz Meyvelerinin Şifaları-Osman MÜFTÜOĞLU
- SAÇ NEDEN DÖKÜLÜR-Osman MÜFTÜOĞLU
- SEKS GENÇLEŞTİRİR Mİ?-Osman MÜFTÜOĞLU
- OMEGA SÖZLÜĞÜ-Osman MÜFTÜOĞLU
- Bazı kişiler neden kilo veremez?-Osman MÜFTÜOĞLU
- PROTEİN TOZLARI KAS YAPAR MI-Osman MÜFTÜOĞLU
- Kilo direnci ne anlama geliyor-Osman MÜFTÜOĞLU
- BOŞ GEBELİK NEDİR-Osman MÜFTÜOĞLU
- CİLDE İYİ GELEN BESİNLER-Osman MÜFTÜOĞLU
- TERETOHUMU İLE TİROİD TEDAVİSİ-Osman MÜFTÜOĞLU
- SU İÇSEM YARIYOR-Osman MÜFTÜOĞLU
- KANSERDEN KORUYAN REÇETE-Osman MÜFTÜOĞLU
- HAMİLELİK KİLOLARI NEDEN ZOR VERİLİR?-Osman MÜFTÜOĞLU
- Stres yapan besin var mı?-Osman MÜFTÜOĞLU
- Kolesterol ne işe yarıyor?-Osman MÜFTÜOĞLU
- Çocuklara balık yağı içirmek faydalı mı?-Osman MÜF...
- Kemiklere süt mü, yoğurt mu daha iyi geliyor?-Osma...
- Egzersizle nasıl daha çok yağ yakabilirim?-Osman M...
- Strese bağlı hastalıklar hangileri?-Osman MÜFTÜOĞLU
- Gıdık-göbek ilişkisine dikkat-Osman MÜFTÜOĞLU
- KOLON KANSERİNİ ÖNLEME-Osman MÜFTÜOĞLU
- SAÇ DÖKÜLMESİ ÖNLENEBİLİR Mİ?-Osman MÜFTÜOĞLU
- KALBE NELER İYİ GELİYOR-Osman MÜFTÜOĞLU
- TANSİYON SORUNU-Osman MÜFTÜOĞLU
- KOLESTEROL İLAÇLARINA NE ZAMAN BAŞLANMALI-Osman MÜ...
- BOTOKS'DA YENİ GELİŞMELER-Osman MÜFTÜOĞLU
-
▼
Mayıs
(315)
0 commentaires:
Yorum Gönder