Bitter Çikolata İle Stresi Yenin

İsviçre’deki Nestle araştırma merkezinin araştırmasına göre, 2 hafta boyunca siyah çikolata yiyenlerin vücutlarında stres hormonları azalmıştır ve metabolizmayı etkilemiştir. Kan ve idrar testi ile desteklenen çalışmadaki kişiler anksiyete bozukluğu olan hastalardı ve %74 değişim etkisi elde edilmiştir.

Yüksek anksiyete grubunda, çikolata yeme, stres ve hormon seviyelerini düşürmüştür. Bitter çikolatada %60 oranında daha fazla kako bulunduğundan tercih edilir. Diğer çikolatalarda etki daha az görülür.

Londra Avrupa Dermatoloji bilim adamları ve uzmanların yaptığı araştırmaya göre, her gün yenen bitter çikolata, güneş ışınlarının sebep olduğu kırışıklıkları engelliyormuş. Araştırmaların bir diğer sonucuna göre de çikolata, deri kanseri riskini düşürüyormuş.

Ancak tüm yararları sağlayan yüksek flavanol içeren bitter çikolata olması gerekiyor. Ancak en iyi koruyucu etkinin günde ortalama 6,7 gram siyah çikolatayla olduğunu vurgulayan araştırmacılar, 6,7 gramın üzerine çıkıldığında koruyucu etkinin kaybolduğuna dikkat çekti.

Siyah çikolatanın içindeki kakao tanecikleri önemli oranda antioksidan içeriyor. Sütle karışınca bazı maddelerin emiliminin azalması nedeniyle sütlü çikolata siyah çikolatayla aynı koruyucu etkiyi göstermiyor.


0 commentaires:

Yorum Gönder