Kandaki Şeker Seviyesi ve Kontrol Yöntemleri

Yüksek kan şekeri, şeker hastalığı gibi çeşitli ciddi hastalıklara yol açabilir. Kandaki şeker seviyesini belirlemek, düzenli kontrol ile olur, sağlık için gereklidir.

Öncelikle artıran kaynağı tespit etmek ve bir daha onu kullanmamak ilk şarttır.

Genellikle tüketilen gıda glikoza dönüştürülür. Kana karışarak tüm vücuda yayılır. Vücuttaki glikoz düzeyini koruyamazsak enerji salgılar ve pankreas üzerinde aşırı insülin üretilir.

Kan şekeri seviyesini düşük tutmak ve riskleri ortadan kaldırmak için 5 ipucu şöyledir.

Dengeli Beslenme. Bu seviye en etkili bir diyet ile kontrol altında tutulur. Yulaf ezmesi, soya fasülyesi, bezelye, yer fıstığı sınırlanmalı, bol sebze ve meyve alınmalıdır.
Egzersizler. Ağır egzersizle olumsuz sonuç verirken, kandaki şeker seviyesini normal seviyede tutmak için yürüyüş ve hafif sporlar yeterli olacaktır.

Diyabetik vitamin ve takviyeler. diyabetik şeker seviyesi çoğunlukla çinko veya krom eksikliği nedeniyle bozulur. Tavuk, sardalye ve tarçında bolca çinko bulunur. Fazla alındığında seviyeyi düşürür. Normal alınmalıdır.

Su ve diğer içecekler. Bol su, kafeinsiz kahve, kırmızı şarap, yeşil çay içmek kandaki şeker seviyesini en iyi şekilde düzenleyen kaynaklarıdır.
Düzenli uyku. Vücuda glikozu etkili bir şekilde işlemeye yardımcı olur.


0 commentaires:

Yorum Gönder