DAMAR SERTLİĞİNE KARŞI-Bingür SÖNMEZ

Doğal ürünlerin yağlarının karışımından elde edilen özel bir yağ, kalp ve damarları koruyor

Prof.Dr. Bingür Sönmez, keten tohumu, çörek otu, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz ve fındık yağından günde bir kaşık tüketilmesinin, damar sertliğinin gelişmesini önlediğini açıkladı.

Prof.Dr. Birgür Sönmez, bu yağların salata-çorba gibi yiyeceklerin üzerine dökülerek veya kahvaltıda nane, kekik, kırmızı biber gibi lezzet ve kokusunu güzelleştirici ilavelerle tüketilebileceğini söyledi. Prof. Dr. Sönmez ayrıca günlük tüketim miktarının 1 çorba kaşığı olabileceğini belirtti.

FİYATLARI DA MAKUL
Antioksidan maddeler içeren, soğuk pres yöntemiyle elde edilen bu yağların makul fiyatlarda satılmaya başladığını belirten Prof. Dr. Sönmez, "Bu yağlar, koroner damarların iç yüzeyindeki parlak kaygan zemini koruyan antioksidan maddeler ihtiva ediyor. Keten tohumu, çörek otu, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz ve fındık yağından günde bir kaşık tüketilmesi, damar sertliğinin gelişmesini önlüyor. Antioksidan maddeler içeren bu yiyecekler kişiyi, güneşin zararlı etkilerinden de koruyor. Çünkü bu bitkiler, antioksidan maddeleri kendilerini güneşin zararlı etkilerinden korumak için üretiyor. Bu nedenle bu yağları tüketenler de güneşin zararlı oksidan etkilerinden korunmuş oluyor" açıklamasında bulundu.


0 commentaires:

Yorum Gönder